Fördelen med att ge bort muggar i reklamsyfte är att det är ett extremt praktiskt och kostnadseffektivt sätt att få ut sitt namn på marknaden. Muggar används ju av alla människor och man kan göra allt från att dricka te eller kaffe med dem till att äta soppa eller använda dem för att baka med.

Det finns dessutom många olika typer och modeller av designer som gör att man kan beställa precis den sorts mugg som man bäst tycker representerar en själv och sitt företag.

Prismässigt kan man också hitta många olika kategorier så det finns alltid möjlighet att anpassa sin beställning efter den egna plånboken.

En mugg kan se ut på olika vis och det är alltid bra att ta sig en funderar över vem man vill ge den till och vad det är man vill förmedla.

Välj rätt mugg för ert tryck

Vill man till exempel få med mycket tryck, som till exempel foton och kontaktinformation eller en hel text och karta, så är det bäst att välja en enkel modell med mycket yta.

Är det istället en mer exklusiv och designad stil man vill förmedla så man gå upp i priskategori lite grann och kanske trycka sin logo och kontaktinformation i botten eller diskret utmed underkanten.

Det finns inga rätt eller fel; det viktigaste är att du känner dig nöjd med slutresultatet och att muggen väl representerar dig och ditt företag.

En annan faktor man kan ta med i beräkningen vid val av mugg är vem exakt som skall ta emot den och hur man tror att den kommer att användas.

Är det en friluftsmänniska eller en trendig kontorsmänniska, ett barn eller en äldre person. Detta kan påverka typen av mugg som passar bäst då man kan välja en tjock och stabil modell som står stadigt eller en lite bräckligare men tjusigare mugg.