Profilreklam har fördelen, om den utförs rätt, att den kan nå långväga i både tid och rum, samtidigt som den är en av de billigaste formerna av marknadsföring.

Det är ett genialiskt sätt att upprätthålla goda relationer med sina medarbetare och även ett utmärkt sätt att dra åt sig uppmärksamhet från potentiella kunder.

För att en profilreklam skall vara så effektiv som möjligt så gäller det att man väljer produkter som kommer att användas mycket och länge. Detta kräver dels att själva varan är användbar men också att den är av god kvalitet.

Två ytterst väsentliga faktorer som är avgörande för hur lyckad marknadsföringen i själva verket är.

Att just en mugg är så effektiv som reklamvara besvaras därmed av sig självt. Vi vet ju alla hur ofta vi använder muggar och det är inte speciellt sannolikt att man kommer ha sönder den med en gång, vilket gör att vi här har ett av de allra bästa valen när det kommer till profilreklam.

En mugg som givits bort som gåva kan hamna på alla möjliga ställen. Den kan återfinnas i fikarummet eller på kontoret, under konferensen eller mässan, ja, till och med i husvagnen under semester.

Det spelar mindre roll var exakt den hamnar, så länge den reser långt och mycket så att den får bra exponering mot både användare och omgivningen,

Muggen kan ha tryck både med ord, slogans, loggor och bilder och ju snyggare eller roligare den är, desto mer kommer den naturligtvis att användas.

Se till att ge bort den till personer som verkligen kommer att få användning av den, och med det att den kommer att synas av många ögon. För det är ju precis det vi alla vill med vår profilreklam – att den skall synas så mycket och så länge som bara är fysiskt möjligt.